ESET Security Days 2016. Как да спася бизнеса си от криптовируси. И не само.

05.jpg Галерия

ESET Security Days 2016. Как да спася бизнеса си от криптовируси. И не само.

Криптовирусите. Или вирусите, криптиращи съдържанието на заразения компютър и искащи откуп за „освобождаването“. Това бе водещата (но далеч не е единствена) тема по време на първия в България семинар за информационна сигурност ESET Security Days 2016.

Събитието е част от международната серия форуми, организирани от създателите на доказано ефективната антивирусна технология NOD32 – ESET – и партньорите им на глобално ниво.

Именно криптовирусите са най-разпространената заплаха в  България за първото тримесечие на 2016 г. „Това е заплаха, която не бива да се подценява и е необходимо да се заложи на проактивна защита, така че потребителите да не стават жертва на този тип кибер-атаки“, коментира Спас Иванов – Търговски директор на CENTIO Professional IT Security по време на ESET Security Days. „Жертви са както обикновените потребители, така и различни малки, средни и големи компании, здравни организации и дори държавната администрация. Застраховани няма,“ подчерта Иванов.

Силно присъствие в родното кибер-пространство отчитат и опитите за пробиви на защитата чрез преносими памети, експлойти и атаки в социалните медии. В особено коварни се превръщат заплахите, разчитащи на USB флаш устройства. В най-модерния си вид те не се нуждаят от интернет връзка, за да откраднат личната или финансова информация на жертвата.

По време на презентацията бяха демонстрирани пълната гама решения за информационна сигурност на ESET. Включително, добре познатата технология ESET NOD32, както и решенията за криптиране на данни - DESlock+, дву-факторна автентикация, отдалечен достъп, бекъп и бизнес решенията на ESET.

„Потребителите на ESET разполагат с пълен набор от решения, с които да се предпазят от все по-агресивните атаки на кибер-престъпниците. Богатото портфолио от услуги на ESET, свързани тясно с информационната сигурност, недвусмислено свидетелства именно за това“, допълва Спас Иванов, част от екипа на CENTIO Professional IT Security.

Международната конференция ESET Security Days 2016 се провежда за първи път на територията на България. Събитието се организира ежегодно в над 30 държави по света, включително в САЩ, Великобритания, Германия и Франция. Целта му е да образова потребителите с информация за най-модерните кибер-заплахи и да ги запознае с възможностите за предпазване от тях.

Ако искате да научавате първи за следващите събития на ESET в България, свържете се с нас на marketing@centio.bg.

Още нoвини

Виж всички