Инвестицията в квалификацията на кибер-специалисти е ключът към по-ефективната кибер-сигурност. Въпреки необходимостта от кадри в иначе финансово привлекателния сектор, такива липсват. Така търговският директор на CENTIO Professional IT Security Спас Иванов коментира ситуацията с недостига на обучени професионалисти в областта на информационната сигурност.

В интервю за Bloomberg ТV България водещият сертифициран одитор по ISO:27001 говори по актуални теми, свързани с информационната сигурност у нас, както и в чужбина.

Мониторингът на информацията би следвало да е сред приоритетите на службите по сигурност. И не само. Трябва да бъдат имплементирани технологии, с които това да се прави в реално време, стана ясно по време на разговора.

В интервюто бе застъпена и темата за каналите на комуникация на групировки като ИДИЛ. Атаките говорят за високо ниво на координация, финансови възможности и работата на способни IT специалисти.

Това, което не се дискутира в публичното пространство, е защо оставяме ИДИЛ да има толкова големи приходи в момента и защо никой не ги контролира. Ако няма пари, тя няма да може да направи нищо,” допълни експертът.

Целият разговор може да видите тук.

ОЩЕ НОВИНИ