Готова ли е мрежата ви за IPv6?

17_ipv6.jpg

Готова ли е мрежата ви за IPv6?

Огромният ръст на броя на устройствата свързани с Интернет продължава с пълна сила. Това води до един вече известен проблем - IPv4 адресите, на чиято основа е заложен Интернет, какъвто го познаваме, са на път да останат в историята.

Надеждата на всички IT специалисти е, че новият IPv6 ще отговори на увеличеното търсене, като ни предостави значително по-добре структурирани адреси. Наред с това IPv6 обещава и подобрено поведение на трафика и още по-високи нива на сигурност.

И докато преминаването към IPv6 е въпрос на време, то то изобщо няма да бъде лесно. Подобна промяна изисква значителни усилия, подготовка и внимателно планирани действия. В случай, че миграцията се осъществи не както трябва, може да възникнат големи проблеми за бизнеса и неговата защита. Възможно е да се появят сериозни пробойни в сигурността мрежата. Без внимателна подготовка, е напълно възможно да се получи ситуация, в която едновременно да се използват IPv4 и IPv6, което би оставило сигурността на компанията на произвола на съдбата.

Ето защо решенията за осигуряване на информационната сигурност, които използва компанията, трябва да притежават пълна съвместимост с новата инфраструктура. И това трябва да е един от най-важните фактори, на които се обръща внимание, когато избирате вашето решение за сигурност.

Добрата новина - UTM устройствата на Cyberoam са готови за тези нови стандарти. Логото „IPv6 Ready” е само едно от доказателствата, че решенията на компанията, представлявани за България от CENTIO, могат да посрещнат повишените изисквания на новите IP адреси. Това означава, че вашата компания може да разчита на плавно преминаване към IPv6, без да се компрометира сигурността ѝ. Поставянето на самото лого е заслужено след над 3000 проверки. Иначе казано – още 3000 причини да се доверите на решенията на Cyberoam. 

Още нoвини

Виж всички